dimarts, 15 de gener del 2013

Vilapicina Z. Video de mobilitat



Després d'analitzar la mobilitat del barri de Vilapicina – Torre Llobeta ens adonàrem que és un barri molt ben comunicat dins el propi barri i amb la resta de Barcelona. La xarxa de comunicacions consta de 3 línies de metro repartides en 5 estacions diferents, unes 15 línies de bus i 4 estacions de bicing. Per enfocar el nostre treball se'ns va ocórrer una manera divertida d'explicar el que tenia el barri a la seva disposició per al transport quotidià, com a base de com s’hauria d'actuar en cas duna infecció,en aquest cas de zombis. Teníem precedents, ja que a Bristol, fa uns anys es va dur a terme un pla d'evacuació de la ciutat en cas d'haver-hi una invasió.

Per fer-ho més real ho plantegem com un grup d’estudiants d’arquitectura que decideixen fer una sèrie d’anuncis que s’anirien emetent a la televisió ja que ha començat a haver-hi alguns casos d’infecció als Estat Units. Els spots proposen maneres de com s’hauria d’actuar en cas que la infecció arribés a Catalunya. Per realitzar aquests anuncis s’ha escollit el barri de Vilapicina i Torre Llobeta com a exemple de barri que té una excel·lent comunicació.

El nostre anàlisis de mobilitat es concentrava en uns temes concrets que són el punt principal de cada anunci: el bicing, el metro, el bus i els tipus de carrers.

El curt mostra com es donen a conèixer al gran públic i en primícia els spots al programa de televisió “els matins”. Com a convidats hi ha el conseller d'interior que seria el que ha recolzat el projecte, la directora del CIS cotxeres, com a representant del barri, el redactor en cap del diari “el Seny” (la Razón) i un catedràtic d'urbanisme.

Esperem que us hagi agradat!