diumenge, 30 de setembre del 2012

La Seu d'Urgell

La ciutat que he escollit és la Seu d’Urgell, ciutat que trepitjava cada dia per anar a l’institut, ja que jo sóc d’un poble del costat molt petit (Organyà).
La ciutat forma part dels Pirineus catalans, és la capital de l’Alt Urgell. Podríem dir que és la porta d’Andorra, ja que queda molt a prop i hi passa la principal carretera per accedir al Principat . Se situa en una plana entre els rius Segre i la Valira i està envoltada d’altes serres, la més vistosa de les quals es la Serra del Cadí.

La Seu està formada per la Seu d’Urgell (en si), els barris de Sant Pere, Poble Sec, Santa Magdalena, la urbanització de Sant Antoni i el nou barri de l’Horta del Valira que s’està construint. Dins la Seu podem distingir entre el Casc antic i l’Eixample Bergós, dividit del casc antic mitjançant l’eix format pel Passeig Joan Brudieu.



Ara no l’explicaré, però la Seu d’Urgell és una ciutat amb molta història. Té també tradició pel bàsquet (sobretot femení) i el piragüisme. Arrel d’aquest últim esport, es va construir el Parc del Segle i va participar com a subseu de piragüisme d’aigües braves als Jocs Olímpics de Barcelona 1992.

Aquest parc es tracta del punt més interessant de la ciutat, pel meu gust. És un lloc on sempre hi trobes activitat: piragüistes, gent corrent, passejant, llegint,... es molta agradable anar-hi a passar una tarda, sobretot quan ve el bon temps.