diumenge, 30 de setembre del 2012

Palma (Mallorca)

Jo sóc d'un poble molt petit (500 habitants) del centre de Mallorca, Pina , però la ciutat que he escollit de referència és Palma de Mallorca, la capital de les Illes Balears.

Palma

Palma es troba a la badia de Palma, a l’oest de Mallorca. Palma neix com a fundació romana al 123 aC i la ciutat era el que ara coneixem com el barri de l’Almudaina però degut a diferents conquestes queda poca constància d'aquesta ciutat romana.

Al 1229 i després de diverses poblacions que han anat passant per Palma, les tropes del Rei Jaume I conquistaren Mallorca i crearen el Regne de Mallorca (abans conegut com a Madina Mayurqa), on s’assentaren les bases de la societat mallorquina actual (religió, cultura, llengua, costums...) i creant la ciutat que coneixem actualment.


Avui en dia es pot veure per on passava la muralla, que seguia el traçat del que ara són les avingudes que fan de separació entre el casc Antic i l’eixample. El més destacable del casc Antic és la Plaça Major (porticada), les Rambles, el Born i la catedral de Santa Maria, coneguda com “la Seu” i que es troba al front marítim.


La catedral de Palma, la Seu

Palma té una forma radial, on es veuen clarament les avingudes i exteriorment i paral·lela a aquestes la Via Cintura, una via de connexió principal que uneix exteriorment diferents parts de la ciutat.
De les avingudes surten els carrers principals que estructuren l’eixample i arriben a la Via Cintura on alguns d'aquests carrers la creuen. Ex vies principals: carrer de Manacor, Aragó, 31 de Desembre, General Riera...