dimarts, 2 d’octubre del 2012

gemma_girona



La ciutat que he escollit i on he viscut tota la vida és Girona. Girona és una ciutat del nord-est de Catalunya, capital de la comarca del Gironès i de la província de Girona. Té una població de 96.722 habitants. És la ciutat dels quatre rius, ja que es troba a la confluència del riu Ter, l'Onyar, el Güell i el Galligants. Té un gran passat històric ja que va ser un municipi romà situat prop de la Via Augusta romana.


Al costat dret del riu Onyar es forma el nucli antic, que conserva grans trossos de la muralla. Aquí s’hi trova la Catedral i l’església de Sant Fèlix. La Catedral és una esplèndida construcció de diferents èpoques: el gran campaner i el claustre són romànics, la nau és gòtica i la més ample de l’arquitectura medieval europea i la façana i la gran escalinata són barroques. També trobem la Rambla, les cases colorejades que pengen sobre el riu Onyar i tots els magnifics ponts que el travessen, com el Pont de Pedra, el Pont de Ferro…des d’on es veu la Catedral i Sant Fèlix... és la zona amb més encant de Girona.




A l’esquerra es trova la Girona moderna en la que podem trovar la Devesa, un dels parcs urbans més grans de Catalunya formada per passejos ombrejats amb plataners de fins a 60m d’alçada. Aquí és son es troven les vies principals de la ciutat com la carretera Barcelona que atravessa la ciutat de nord a sud i que segueix el pas de la via del tren. La via s’eleva un cop surt de l’estació per atravesar el centre de la ciutat elevada.

Girona es va extenguent sobretot en àrees residencials de cases familiars cap a Montjuïc al nord de la ciutat i per la part sud més recentment també continua creixent a una altre part també elevada que és Palau. A la muntanya de Montjuïc, hi trobem el Castell de Montjuïc, una gran fortalesa ja en ruïnes que havia servit com a defensa de la ciutat. Des d’aquest turó es pot contemplar tota la ciutat i les muntanyes que l’envolten.