dissabte, 1 de desembre del 2012

Parcs naturals - Collserola i na Burguesa

El bosc del castell de Bellver podriem dir que és una extensió de la Serra de na Burguesa. La Serra de na Burguesa és la part més meridional de la Serra de Tramuntana, situada entre Palma i el municipi de Calvià. La grandària no es pot comparar amb Collserola, ja que na Burguesa té una menor extensió, però si que després de veure les grans similituds entre Barcelona i Palma podem dir que aquí tenim un altre exemple.

El clima i la fauna són semblants en els dos parcs, trobam boscs on predominen pins, alzines i garriga mediterrània. na Burguesa fins a principis del S XX era un conegut lloc de pasturatge d'estiu per als ramats de la zona. Avui en dia es pot recórrer tota la serra per camins modificats que transcorren de de la Vileta fins als repetidors de TV situats ja quasi devora Santa Ponça, camins molt freqüentats per excursionistes i caçadors.

En primer plà la ciutat de Palma, a darrera el Castell de Bellver i ja al fons la serra de na Burguesa


La mitjana de l'altura és de 400 m sobre el nivell del mar, amb màxims en el Puig Gros de Bendinat i en el Puig d'en Bou. Igual que a Collserola, hi està prohibit construir. Na Burguesa s'identifica per la seva torre de vigilància igual que Collserola amb la torre de Collserola de Norman Foster. També hi trobam el Mirador de n'alzamora, un petit refugi amb terrassa d'es d'on s'obté una bona vista del mar.

Mirador de n'Alzamora 

Mallorca en el 2011 aconseguí que la Serra de Tramuntana sigués patrimoni de la Humanitat, cosa que alegrà a la majoria de mallorquins, és per això que a part de tenir el turisme que ve a Mallorca cercant platja i relax o platja i festa (s'Arenal, Magaluf...), també tenim un turisme que ve cercant el contacte amb la naturalesa i la muntanya, el senderisme, per això la Serra de Tramuntana consta de molts tipus d'excursions, de diferents dificultats i de diferents durades, per a tots els gusts, i es poden trobar aquestes rutes molt fàcilment a diferents pàgines webs. Aquí tenim uns exemples:




I per acabar no puc deixar de nombrar que desgraciadament la Serra de na Burguesa és quasi sempre una víctima dels nombrosos incendis provocats que hi ha cada any a Mallorca, el darrer que ha patit va ser el Juliol d'aquest any.