dilluns, 14 de gener del 2013

COLLSEROLA I PETIT TURÓ DE SANT PAU

Foto aèria

Vilafranca i Barcelona, són difícils de comparar, més que res per les seves dimensions, una és una vila i l'altre una gran ciutat. Per aquest mateix motiu també és difícil de comparar a nivell de "parcs", Collserola podríem dir que és una muntanya rodejada de ciutat contrari a Vilafranca, que es una vila rodejada de natura.
Com bé podem veure en la foto aèria Vilafranca es troba ben bé en una plana, la plana del Penedès, terra de vins i caves, aquestes paraules ja ens aproximan a saber quina és la la vegetació més propera a la Vila, podem dir que Vilafranca està rodejada de vinyes, de moltes varietats ben diferents però pràcticament l'agricultura del Penedès, es basa en la vinya.

Foto des del mirador de Sant Pau


Turó de Sant Pau N-O

Si ens aproximem a Vilafranca però, i fem un zoom a les zones més properes a la Vila, veiem AL NORD-OEST un petit turó, aquest és el turó de Sant de Pau que és un autèntic mirador de la vila i un lloc d'esbarjo. Durant els últims anys s'ha fet èmfasi en la recuperació, conservació i ús d'aquest espai. Tot això es preveu en 5 eixos: 


 








Espai de Vinya, diferents varietats de raïm, els estadis vegetatius, sistemes de formació i poda, o pràctiques agrícoles que han variat al llarg de la història.

Espai de Natura, mostra del mosaic agroforestal mediterrani, important per a moltes espècies.

Espai d'esport, La topografia permet recorreguts de diferent dificultat, facilitant que tothom hi trobi el seu espai.




Espai de lleure, mirador i el soterrani, rehabilitats, si pot accedir pels diferents camins condicionats i senyalitzats.

Espai de cultura, el soterrani de l'ermita esdevé per a la cultura. A més, s'han conservat els marges de pedra seca, mantenint el patrimoni i la identitat del territori.